Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Avtalet påskrivet för Nya Visit Dalarna

Publicerad: 2017-03-19, kl 15.26

Torsdagen den 16 mars skrevs avtalet under – alla kommuner i Dalarna ska arbeta tillsammans för att utveckla varumärket Dalarna i turistbolaget Nya Visit Dalarna.

Visenter i ett dramatiskt moln av damm.
Visenterna - en av Avestas attraktioner

– Utifrån sett så är ju Dalarna ett oerhört stort varumärke och nu kan vi göra det ännu starkare tillsammans både nationellt och internationellt. Och med de resurserna som vi nu har samlat och med en väldigt stark styrelse så tror jag att vi kan bli väldigt starka i vår marknadsföring och i vår utveckling utav destinationen, säger styrelseordförande Charlotte Blum till SVT nyheter.

Det nya bolaget ska göra att Dalarna ska bli konkurrenskraftigt globalt, något som man på regionalt håll arbetat för i åratal.

Med huvudkontoret i Rättvik och lokala kontor hoppas en på cirka 3000 nya jobb.

– Målsättningen är att vi år 2020 ska vara uppe på 10,1 miljarder omsättning för turismen och då har vi ett jobb att göra, säger Charlotte Blum till SVT nyheter.