• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

SCB:s medborgarundersökning

Publicerad: 2021-09-10, kl 10.11

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning där du som invånare får möjligheten att tycka till om hur det är att leva i Avesta kommun.

En laptop som visar diagram

I år innehåller den bland annat nya frågor om integration och jämlikhet. Förutom nya frågor kan bredare åldersgrupper lämna svar i undersökningen. Den övre åldersgränsen har tagits bort helt och det innebär att även personer över 84 år kan delta.

SCB:s medborgarundersökning mäter invånarnas uppfattning om hur det är att leva och bo i kommunen. Det finns även frågor om vilket inflytande invånarna upplever att de har. Undersökningen ger också svar på hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och annan värdefull vägledning för kommunernas verksamheter.

De nya frågorna i undersökningen handlar om hur invånare upplever att kommunen arbetar för att förbättra integration och delaktighet. I undersökningen ställs även frågan: Upplever du att din kommun arbetar aktivt för att minska diskrimineringen i samhället?

Fakta: SCB:s medborgarundersökning

SCB:s medborgarundersökning är en enkätundersökning som görs på uppdrag av kommunerna. De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval som dras från befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är.

Den som är med i undersökningen kan svara via en pappersenkät eller på webben, där det även går att svara på engelska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska.

Årets insamlingsperiod pågår till den 3 november. Resultaten presenteras i december.

Delta i årets undersökning

Under perioden 24 augusti-1 september skickades informationsbrev med inloggningsuppgifter till webbenkäten ut till slumpmässigt urval i Avesta kommun. Just nu pågår utskick av pappersenkäten.

Klicka här för att komma till webbenkäten (SCB:s webbplats) 

Alla svar måste vara inlämnade till SCS senast 3 november. Det betyder att en postenkät måste postas senast 29 oktober och webbenkäten besvaras senast kl 12:00 den 3 november.

Resultat från tidigare år

På SCB:s webbplats kan du ta del av tidigare års medborgarundersökningar. Klicka här för att komma dit.