• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

AB Karl Hedin värd för höstens första Företagarfrukost

Publicerad: 2017-09-01, kl 12.41

Vid höstens första företagarfrukost fick vi möjlighet att äta tillsammans med hundraårsjubilerande AB Karl Hedin. Anncharlotte Wigert och Johan Carlsson tog emot och berättade om företaget. Många var nog förvånade över företagets storlek, omfattning och antal anställda. Sågverk, hyvleri, emballagetillverkning och 43 bygghandelsbutiker runt om i Mellansverige och mångmiljardomsättning! 

Anncharlotte Wigert och Johan Carlsson berättade om företaget AB Karl Hedin

Mycket intressant var också den långsiktiga strategi företaget har vad gäller anställningar. Att hitta ny personal med rätt kompetens kan vara svårt, särskilt om man vill behålla personalen på sikt.

 - Därför ser AB Karl Hedin det som oerhört viktigt att samhället runt företaget kan erbjuda god service både vad gäller skolor och idrottsföreningar. Fritiden måste också fungera om man ska trivas på arbetet, sa Anncharlotte Wigert.

AB Karl Hedin har därför engagerat sig i Arbetsgivarnätverket, där kommunen också är en av medlemmarna, och kommer att ha en monter på Arbetsgivarmässan i mitten av september både för att visa upp företaget för ungdomar och arbetslösa, men också berätta vad man kommer att behöva i form av kompetens framöver.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Isacsson inledde mötet med att prata om det nya anslaget i Bergslagen med en innovativ industrialism tillsammans med positiva signaler från gruvnäringen och stora datahallsetableringar i närområdet.

Företaget Clockwork, Jan Henriksson (konsultchef) presenterade ett pilotprojekt där man matchar arbetslösa (även nyanlända) med industrins kompetensbehov, genom att erbjuda kurser som behövs för att personerna ska bli anställningsbara samtidigt som de arbetar på företaget.

Företag som behöver göra energiinvesteringar av mångahanda slag kan ta del av Länsstyrelsens program Klimatklivet som nu fått ett rejält tillskott av pengamedel de kommande åren vilket gör det lättare. Mirjam Nykvist, hållbarhetsstrateg på V-Dala Miljö- och Stadsbyggnad kunde erbjuda hjälp vid en skrivarstuga för intresserade företagare den 6:e september i Koppardalens Utvecklingscentrum.

Att få fler unga att ta möjligheten att testa det intressanta vägvalet att bli företagare, genom att välja UF (Ung Företagsamhet) i gymnasiet, är nu möjligt på nästan alla gymnasieprogram. Mikael Andersson, rektor, passade på att presentera vikten av att dessa UF-företag har goda rådgivare genom mentorer från det ”riktiga” näringslivet. Vore det något för Dig? Ta möjligheten att dela med dig av dina erfarenheter som företagare till en ungdom som tar chansen att driva ett UF-företag.

Som synes en fullmatad frukost som vanligt!