• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

AvestaCON 2019

Vi är tillbaka för tredje året lite större, lite bättre, mycket roligare.
Kom och var en del av det största som händer inom spelkultur i Dalarna. Vi har cosplay, Brädspel, Magic, Rollspel, Workshops, föreläsningar, paneler och mycket mer!

Det blir spel i alla former på Verket i Avesta 26-27 oktober.
AvestaCON slår upp sina portar för tredje gången och hälsar alla som är intresserade av spel och spelkultur i någon form välkomna. Det kommer bland annat att finns möjlighet att spela retro-spel på klassiska tv-konsoler, prova rollspel och lajv, eller få tips om hur man börjar med cosplay.

Inom spelkultur ryms det många olika former av hobbies, och AvestaCON är en samlingsplats för alla. "Det är en fantastisk mötesplats för både nya och gamla bekanta inom respektive hobby och ger en perfekt möjlighet att se och testa det du aldrig kunnat prova på förr, men som du alltid gått och längtat efter", säger Kenny Palm som ansvarar för rollspelandet under AvestaCON.

I år finns det flera nyheter på AvestaCON. En av nyheterna är att det kommer att finnas en nerd market där det finns möjlighet att fynda allt från retro-spel till modellbyggen från japansk science fiction. På lördagen kommer Nordic Legions att vara på plats och visa upp dräkter som ser ut att komma direkt från Star Wars-filmerna, så här finns möjligheten att träffa en stormtrooper på nära håll.

På lördag hålls också Dalamästerskapen i Cosplay, då det är dags att kora Dalarnas bästa cosplayare. Cosplay innebar att återskapa dräkter och figurer från film, TV, serietidningar och spel och det blir tredje gången som Dalamästerskapen avgörs. En liten annorlunda tävling blir det på söndagen då det ska tävlas i att skapa cosplay med hjälp av skräp och på en begränsad tid. Anmälan till tävlingarna sker på plats.

”AvestaCON är ett spelkonvent som älskar spel. Det är skapat av spelnördar för spelnördar. Möt likasinnade och spela av hjärtans lust”, avslutar Moa Hedström Waldén, kultursamordnare på Avesta kommun.

Kolla in allt kul som händer under helgen.


Datum: 2019-10-26, kl 10.00 - 2019-10-27, kl 17.00
Plats: Verket
Pris: Se visitdalarna.se
Arrangör: Kultur Avesta