Sportparken

Stora skateboardrampen

Sportparkens andemening är att den är öppen för alla och inget på området är bokningsbart. Det innebär att man får samsas om utrymmena och visa hänsyn till varandra. I Sportparken gäller kommunens förhållningsregler för offentliga miljöer . Kvällstid finns belysning i Sportparken. Det finns belysningsstolpar med timer där man trycker på belysningen, som stängs av automatiskt efter en viss tid. 

I sportparken finns aktiviteter för många intressen. Du kan bland annat åka kick-bike och skateboard i två olika skateboardramper, spela tennis, ägna dig åt parkour, kaninhoppning, discgolf, spela musik, dansa, leka och rasta din hund. Vid betongparken finns också grillmöjligheter. Se nedan för att få reda på mer om Sportparken.

Lördagen den 10 maj 2014 invigdes Sportparken som är belägen mellan badhuset Metropoolen och Avestavallen. Idén kommer från ett medborgarförslag från 2011 som gick ut på att utveckla området kring Metropoolen, Skateparken och Avestavallen. Allmänheten fick sedan skicka in önskemål och utifrån dessa förslag vann Sportparken vid en omröstning. Avestabornas önskemål har varit styrande och nu sträcker sig området mellan parken vid Metropoolen över Axel Johnssons väg mot Avestavallen.

Fritidskontoret
Engelbrektsgatan 17, Avesta (Metropoolen)
Öppettider: Måndag-fredag, kl. 08.00-12.00, 13.00-16.00
E-post: fritid@avesta.se

Fritidschef
Georgios Nielsen
Telefon:0226-64 51 44
E-post: georgios.nielsen@avesta.se

Fritidskonsulent
Benny Andersson
Telefon:0226-64 51 14
Mobiltelefon 0708-64 55 33
E-post: benny.andersson@avesta.se

Administratör
Monica Lundin
Telefon:0226-64 51 41
E-post: monica.lundin@avesta.se

Ansvarig nämnd/styrelse