Föreningars integrationsprojekt med stöd av kommunen

Många föreningar sökte och fått bidrag för olika integrationsprojekt under 2016. På denna sida rapporteras om några av de olika projekten med text och bilder. 

 • Studiecirklar med integrationssyfte

  Internationella föreningen i Avesta (IFA) har fått bidrag för att starta fyra studiecirklar; Natur och Fiske, Kultur, Jämställdhet och Samhällsorientering.
  Studiecirklar med integrationssyfte
 • Poetry & Peace

  Den första helgen i september 2016 gick festivalen Poetry & Peace, ett initiativ av Karlfeldtföreningen i Folkare, av stapeln.
  Poetry & Peace
 • Cykelutlärning

  Under augusti och september har Avesta BK genomfört den första delen av sitt cykelprojekt - att lära vuxna att cykla. 16 personer har deltagit under 10 tillfällen och alla har lärt sig cykla. 3 ledare, plus 3 extra ledare initialt när det behövdes mer fysiskt hjälp har guidat dessa elever under träningstillfällena.
  Se alla bilder här
 • Dagkollo på Askön

  Centrumkyrkan anordnade ett dagkollo på Askön i juli 2016.
  Läs mer här
 • Grön integration

  Södra Dalarnas trädgårdsförening genomför i samarbete med LRFs kommungrupp i Avesta och Studieförbundet Vuxenskolan ett odlingsprojekt där de erbjuder nyanlända att odla hemma hos ett antal avestabor, tillika medlemmar i trädgårdsföreningen och LRF, som medverkar i projektet. Syftet med projektet är språkträning, meningsfull sysselsättning, social samvaro, att bygga nätverk för nyanlända och erfarenhetsutbyte av olika odlingssätt.
  Se alla bilder här
 • Markusskolans sportscamp

  I fyra dagar innan skolstarten pågår Markusveckans sportstcamp. Det är till för Markusskolans elever och 2016 deltog 120 barn. I anmälan får de önska vilka aktiviteter de ska delta i. De kan välja mellan bland annat fotboll, bågskytte, bowling, ridning, lek i sportparken, dans, innebandy och en tur med häst och vagn. Veckan avslutas med en fotbollsturnering.
  Se alla bilder här.
 • Körläger på Sjövik

  Körlägret i Sjövik leds av studenter som går på folkhögskolans musiklinje. Under körveckan lärs sånger på svenska ut och deltagarna får öva på melodier, textens betydelse och uttal. Utöver körövningarna anordnades aktiviteter som grillning och brännboll.
  Se alla bilder här