Friluftsliv och sport

Avesta har genom åren fostrat många stora idrottsprofiler genom åren. Nicklas Lidström, Elin Ek och Tony Rickardsson är några exempel på att så är fallet. Det frapperande är dock att vår kommun har en väldig bredd i många idrottsgrenar. Tar du en titt i vårt föreningsregister finns många verksamheter du kan ta aktiv del i. Avesta är ett gott exempel på att oavsett om du vill satsa på elit- eller breddidrott finns något som passar dig. Vi är tacksamma för alla de ideella ledare som lägger själ och hjärta på idrotten.

Masarna

Tar du riks 70 söderut mot Sala finner du Arena Avesta som är Masarnas hemmaplan i speedway. Gör gärna flera besök där under året och upplev spänningen av toppidrott.  

Golf, fotboll och tennis

 
Avesta har nästan alla typer av idrottsanläggningar. ishallar, idrottshallar, 18-håls golfbana och gott om tennisbanor. De är bara några exempel. 

Avesta Golfbana är säkert en av Sveriges vackraste med sitt läge på höjderna ovanför Dalälven. Övningsgreen, drivingrange, golfshop och restaurang hjälper till att ge dig en trevlig golfrunda i trevlig miljö.

Fotbollsplanerna är så gott som alla gröna gräsplaner. Konstgräsplan på Avestavallen säkerställer grönskan även under vinterhalvåret.

Tennisbanorna kan nog också kallas de vackraste i sitt slag, där de ligger inbäddade vid kanalen i Gamla Byn.

Bad

Till mångas stora glädje finns det Metropoolen Avesta (invigt hösten 2007) som ger alla, oavsett ålder, en fräsch oas för fritid och rekreation. 

Palatset - Sveriges bästa skatepark i betong

Stefan Hauser ritade och ledde bygget av Palatset. Palatset invigdes hösten 2007 och är Sveriges näst största skatepark i betong.

Allt du kan önska dig!


Avesta Kommun kan erbjuda dig nästan alla sportmöjligheter du kan tänka dig. Från fotboll, ishockey och tennis till ridsport, golf, bowling och schack. Är du intresserad av att gå med i en klubb eller fråga om något, kontakta fritidskontoret 0226-645141 eller 645114. Telefontiderna är: mån - fre kl. 8:30 - 12:00 samt kl. 13:00- 15:30. Avvikelser i telefontiderna kan förekomma.