Aktuellt från bildningsförvaltningen

Här kan du ta del av de senaste nyheterna från bildningsförvaltningen, t.ex. om barnomsorg, utbildning, kultur och fritid, kost, integration och arbetsmarknad. 

 • Försvarsminister Peter Hultqvist knyter vänskapsband i Verket!

  I lördags invigde försvarsminister Peter Hultqvist fotoutställningen ”Kuusamo – från krigets förödelse till en ny uppgång” i Verket inför ca 200 församlade åskådare. Med på plats fanns representanter från Kuusamo stad som hedrade oss med sin närvaro.
  Läs mer här
 • Barn & Utbildning - Extra stort intag till Karlfeldtsgymnasiet i höst

  Karlfeldtgymnasiet kommer att ta in ett extra stort antal elever till hösten. I dagsläget är 224 elever antagna, vilket innebär en ökning med ca 50 elever jämfört med förra året. Bland de sökande finns ett stort intresse för e-sportsinriktningen.
  Läs mer här
 • Barn & Utbildning - Utvecklingsprojekt Tillgänglig förskola

  Krylbo/Karlbo & Norra förskoleområdet har av specialpedagogiska skolmyndigheten beviljats statsbidrag för utvecklingsprojektet Tillgänglig förskola. Bakgrunden till projektet är ett behov av att öka kunskapen om vad en förskola som är tillgänglig för alla barn betyder och hur man kan förändra miljöer ur såväl fysiskt som socialt och pedagogiskt perspektiv.
  Läs mer om utvecklingsprojektet Tillgänglig förskola
 • Integration - Ett utökat språkstöd

  Sedan mars 2016 finns språkstöd i Arabiska och Tigreanska på integrationsenheten i Avesta. Verksamheten med språkstöd har visat sig falla så väl ut att kommunen, i början av juni 2016, anställde ytterligare två språkstöd.
  Läs mer här
 • Kultur & Fritid - Ny utställning - arkeologiskolan

  Elever och pedagoger på By skola har fått vara med och genomföra en liten arkeologisk undersökning av färjkarlens torp vid Näs. En utställning kring denna undersökning finns nu att se på hembygdsgården i By.
  Läs mer här
 • Kultur & Fritid - Sommaren 2016 - Den bästa sommaren ever

  Avestaborna kan se fram emot en innehållsrik och spännande sommar 2016. Kommunen och föreningslivet erbjuder en uppsjö av aktiviteter, välj och vraka bland många olika aktiviteter som t.ex bågskytte, kulturkollo, guidade visningar och drop-in-konstverkstad på Avesta Art med mera.
  Läs mer här
 • Barn & Utbildning - E-sport

  Eleverna i årskurs 1 på Karlfeldtgymnasiet kommer från och med höstterminen 2016 att kunna välja e-sport som ämne i elevens individuella val. E-sport (elektronisk sport) är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler.
  Läs mer om E-sport
 • Arbetsmarknad - Feriejobb 2016

  I år har 209 ungdomar fått feriejobb i Avesta kommun. Det är en ökning med 69 platser mot förra året. Avesta kommun jobbar löpande med att hitta och erbjuda fler platser. I år har vi erbjudit feriejobb inom grönyteskötsel, köksverksamhet, barnverksamhet, vicentparken, sportparken, äldreomsorgen, Metropoolen, musikskolan samt Verket!
  Läs mer om feriejobb
Granskad den 26 augusti 2016

Ansvarig nämnd/styrelse